Home Home Tidligere skulpturer Tidligere skulpturer Skulptur fremstilling Skulptur fremstilling Granitskulptur foto Granitskulptur foto Granitskulptur salg Granitskulptur salg

GRANITKUNST.DK ved Henrik Kring Mortensen  Tlf. +49 7558 6359 / 2326 6359

© Granitkunst.dk 2013 Henrik Kring Mortensen Fittingvej 14 6623 Vorbasse  Tlf.: 75 58 63 59  
Sten  Sten er forunderlige. Der findes et utal af betegnelser: Granit, porfyr, gnejs, flint osv. Jeg plejer at kalde dem, jeg kan arbejde i for granit. Det er det nemmeste.
Mark sten I starten arbejdede jeg i marksten, men efter mange dårlige erfaringer, er jeg for længst fået mig fra dem. De er i vid udstrækning forvitret i et lag på helt op til 2 cm. Og mange gange, efter mange timers arbejde, viser der sig revner og rustdannelser i dem. I dag henter jeg materialet hos de professionelle stenhuggere.
Bestillingarbejde  Sidst i 2006 blev jeg spurgt, om jeg kunne lave tre sten med relieffer, der kunne stå som værn omkring et træ i skolegården på Gårslev Skole. Gerne noget med glade børn. Efter en lang proces blev de leveret i oktober måned 2007, men ikke som værn om et træ. Det er i mellemtiden blevet fjernet på grund af gentagne gange af hærværk. Stenene står derfor nu ved indgangen til skolen. De symboliserer hhv. en lærebog, børn til vej til skole, regning, natur, matematik, læsning/sprog, Danmark, globalisering samt børn, der spiller bold og hopper i sjip.  
Skulptur fremstilling Skulptur fremstilling